De bekende plaatsen in Breda die je moet bezoeken

0 Comments

Breda is een stad in Nederland. Tussen 1450 en 1550 ontwikkelde de stad Breda zich tot één van de opmerkelijkste culturele en politieke centra van de Nederlanden. Breda wordt door veel toeristen bezocht. Wil jij Breda bezoeken dan wil jij de bekendste plaatsen bezoeken. De bekendste plaatsen in Breda zijn:

  • Grote of Onze Lieve Vrouwekerk
  • Kasteel Van Breda
  • Grote Markt
  • Spanjaardsgat
  • Begijnhof

Grote of Onze Lieve Vrouwekerk

Voor heel veel mensen is de grote kerk het symbool voor Breda. Je kan een rondleiding volgen en daar leer je over de geschiedenis van de kerk; verder leer je ook over de graven en kunst die in de kerk zijn. De toren is 97 meter hoog en die kan je op sommige dagen beklimmen. De kerk is gratis te bezoeken en wordt nu gebruikt voor concerten, modeshows en beurzen. Tegenwoordig worden er per jaar 10 kerkdiensten gehouden.  Een van betere vrienden is een boekhouder helmond maar houdt enorm veel van Breda. Hij is een van de bedenkers van dit bericht geweest.

Kasteel Van Breda

Het kasteel van Breda is een kasteel in Nederland en ligt in het centraal deel van Breda. Vanaf 1826 is de Koninklijke Militaire Academie gevestigd in het kasteel. Omdat de KMA in het kasteel is gevestigd, is het niet open voor het publiek, maar er is 1 keer per jaar een uitzondering waar het kasteel opengesteld wordt voor het publiek door middel van een rondleiding. Het kasteel werd verbouwd tot een renaissance-paleis in 1536.

Grote markt

Op de grote markt worden er festivals en feesten gehouden. De Grote Markt is het centrale plein in de Nederlandse stad Breda. Het plein werd vroeger de Plaetse genoemd en betekent het hart van de stad. Op de grote markt zijn er veel restaurants en cafés die druk bezocht worden. Sinds 1321 wordt er op dinsdagmorgen een weekmarkt gehouden.

Spanjaardsgat

Het Spanjaardsgat is een waterpoort in het centrum en verbindt de Granaattoren en de Duiventoren van het Kasteel van Breda. Er worden jaarlijks Spanjaardsgatconcerten gehouden op pontons en een gratis muziek evenement. Op de zaterdag, drie weken voor 5 december komt Sinterklaas met een boot voorbij. Het Spanjaardsgat betekent voor velen het overnemen van Breda. De waterpoort kan je normaal van de buitenkant zien, maar als je een rondleiding volgt, dan zie je hem ook van de binnenkant.

Begijnhof

Begijnhof bevindt zich midden in het centrum van Breda en geeft veel bezoekers het gevoel van rust. In Begijnhof leefden alleenstaande vrouwen, die lid waren van de Rooms-Katholieke kerk en zij worden Begijnen genoemd. In 1990 overleed de laatste traditionele begijn genaamd Cornelia Frijters. Tegenwoordig zijn er geen begijnen meer. De Nederlandse Begijnhof was het laatste hof dat door begijnen werd bewoond. De huizen die op het hof zijn, worden bewoond door alleenstaande vrouwen. Ondanks er geen begijnen meer zijn in het hof, worden bepaalde tradities toch in acht gehouden. Op het hof is er een heksenbol en heeft de functie om demonen, ziekten en de duivel af te schrikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *